Zoetermeerse Reddingsbrigade ontvangt sleutel van nieuwe strandpost

Afgelopen woensdagavond 11 juli was het feest bij de Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB). Deze avond hebben de vrijwilligers van de ZRB van burgemeester Aptroot de sleutel van de nieuwe strandpost aan het Noord-Aa ontvangen. De gemeente Zoetermeer heeft hard gewerkt om te zorgen dat de ZRB de nieuwe strandpost voor de zomervakantie in gebruik kan nemen.

De nieuwe strandpost is hard nodig. Vanuit de oude strandpost konden de vrijwilligers een groot deel van het strand niet zien. De oude strandpost was bovendien erg krap, waardoor EHBO-gevallen vaak tussen de persoonlijke spullen van de vrijwilligers behandeld werden. De nieuwe strandpost heeft een observatieruimte op de 1e etage, waardoor de reddingsbrigade het strand nu goed kan overzien, kleedkamers en goede EHBO-ruimtes.

Voorzitter Ferry de Neyn is dan ook erg blij dat de ZRB de sleutel heeft ontvangen: “Goede voorzieningen zijn onmisbaar als onze vrijwillige lifeguards hun werk goed willen doen. Hiernaast hopen wij in de toekomst nieuwe vrijwilligers aan te trekken met deze strandpost.”. 

De Zoetermeerse Reddingsbrigade is van het eerste weekend van mei tot ca. het tweede weekend van september op mooie weekenddagen aanwezig op het Noord-Aa voor veilige en plezierige recreatie en watersport. 

Strandpost